top of page

Do you say yes to this dress?


Hoe weet je dat je de juiste keuze hebt gemaakt, als het aankomt op het uitzoeken van je trouwjapon?

Je bent dolgelukkig, want de liefde van je leven heeft je eindelijk gevraagd; hij is op z’n knieën gevallen en heeft je het ultieme voorstel gedaan: hij wil met je trouwen!

Geweldig natuurlijk, maar dan….

Er valt heel wat te kiezen en te regelen voor de bruiloft en de ceremonie, zoals de locatie, muziek, kaarten, bloemen en natuurlijk…DE jurk! Voor veel jonge vrouwen is dat toch wel een meisjesdroom die uitkomt, om eens in je leven in het middelpunt te staan en je even een prinses te wanen in de mooiste jurk die je maar kan bedenken. Een bezoek aan een bruidszaak is dan ook al een feestje op zich.

Om tot de juiste keuze te komen raad ik altijd aan om vooral ook een paar naaste familieleden of je beste vriendin mee te nemen. Zij kennen jou het best en weten welke stijl bij jou past. Want ondanks dat je iets heel anders aanhebt dan in het dagelijks leven, juist op je trouwdag moet je vooral ook jezelf blijven. Degenen die dicht bij jou staan, zullen ook eerlijk zeggen of iets wel of niet bij jou past. De verkoopster kan wel zeggen dat iets je geweldig staat, en dat is meestal dan ook zo, maar als jij “het niet bent”, draagt de jurk jou in plaats van andersom.

Meestal weet je van tevoren al wat je mooi vindt en heb je op internet of in bruidsmagazines ideeën opgedaan. Omdat je een bruidsjurk maar één keer in je leven aanhebt (of hooguit 3 keer, volgens Sheryl in Gooise vrouwen), heb je vaak geen idee welk model bij jou en je figuur past. Ik raad dan ook altijd aan om vooral verschillende vormen te passen. Zo kun je vergelijken wat jouw figuur het mooist doet uitkomen en wat qua stijl bij jou en het thema van het feest past.

Ik weet het, er is een overweldigend aanbod, en hierdoor voelt je je als aanstaande bruid soms onzeker en twijfel je, of je wel de juiste keuze maakt. “Do you say YES tot this dress”? Om het je wat makkelijker te maken, heb ik aan aantal aanwijzingen op een rijtje gezet die je verzekeren dat je de juiste keuze gemaakt hebt.

10 Tekens dat jij je droomjurk gevonden hebt:

 1. Je hebt de jurk aan die nummer 1 van jouw “kanshebbers” is en als je in de spiegel kijkt, voel je je op je mooist.

 2. De moeders grijpen naar tissues; de emoties die jij teweegbrengt zoals je daar nu staat, zijn een mengeling van blijdschap en ontroering (is geen must!).

 3. Als je de foto’s vergelijkt, als je foto’s mocht maken tijdens het passen, terwijl je in de verschillende bruidsjurken stond, zie je aan de gezichtsuitdrukking in welke jurk jij je prettig/ blij/ mooi voelde; je ogen stralen bij de japon die het wint van de anderen.

 4. Je gevoel verteld je dat je op je gemak bent, ondanks de vele extra meters stof, die je anders nooit aanhebt; je bent hierin toch gewoon jezelf.

 5. Als je aan het moment denkt dat je aanstaande je voor het eerst zal aanschouwen in deze jurk, weet of voel je: dit vindt hij ook mooi.

 6. Als je aan de locatie denkt, waar de ceremonie en/ of het feest plaatsvinden, zie je voor je, dat je met deze jurk “in het plaatje past”.

 7. In deze jurk komen jouw sterkste punten het beste tot z’n recht en worden misschien minder mooie delen een beetje verhuld.

 8. Als je over 10 jaar naar je trouwfoto’s kijkt, vind je jezelf hierin nog net zo mooi.

 9. In de bruidszaak waar je deze japon uitzoekt voel jij je gewaardeerd en op je gemak.

 10. Je hebt er vertrouwen in dat alles in orde komt en je er op je trouwdag precies zo uit zal zien als je in gedachten had.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt, tijdens de zoektocht naar de ultieme japon. Ik raad je niet aan om heel veel verschillende zaken te bezoeken, dat maakt het alleen maar moeilijker; je ziet dan door de bomen het bos niet meer. Maak een afspraak in een winkel waar jurken hangen naar jouw smaak, die in je budget passen en waar jij een goed gevoel bij hebt. Bedenk dat je meerdere malen terug moet komen voor doorpassen en dergelijke, dus zoek het niet te ver van huis. Neem niet te veel mensen mee naar de pas- sessies, je moeder, schoonmoeder en een zus of vriendin zijn voldoende. Neem je meer mensen mee, dan krijg je heel veel meningen en onrust, die je afleiden van de vraag: “Wat wil ik zelf?”.

Dus, ben jij de “Lucky One”, degene die deze zomer gaat trouwen, en heb je nog geen jurk uitgezocht? Wacht dan niet te lang, want bij de meeste zaken zijn de levertijden voor een nieuwe jurk 4 á 5 maanden! Ik wens je succes en bovenal veel plezier, want een trouwdag vliegt aan je voorbij, dus geniet vooral ook van de voorbereidingen zoals het uitzoeken van je trouwjapon!

PS,

mocht je dan toch niet kunnen slagen in de reguliere bruidswinkels; heb je een uitgesproken smaak of een eigen ontwerp? Je kunt altijd contact met mij opnemen, dan overleggen we samen of ik dit voor je kan maken. Er is echt heel veel mogelijk!

Caroline.

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
bottom of page