top of page

5 Redenen voor een "Handmade bridalgown"


Afgelopen weekend stond ik op een Trouw-beurs, samen met heel veel andere ondernemers die diensten en producten leveren aan aanstaande bruidsparen. Samen met mij waren er nog een aantal bruidszaken aanwezig, dus keus te over qua bruidsjurken en aanverwante artikelen.

Meerdere collega’s en bezoekers vroegen mij of ik dit een probleem vond, zoveel concurrentie. Ik vertelde hen dat ik dat anders zie. Ik bied namelijk een vrij unieke dienst aan, vergeleken met de reguliere bruidszaken en dan nóg kiest de klant een bedrijf uit, met de mensen waar zij een klik mee hebben, en dat is voor iedereen verschillend. Elke aanbieder heeft dus zijn eigen ideale klant en elke klant heeft zo zijn eigen favoriete aanbieder.

Maar waarom zou jij nu specifiek bij mij je bruidsjapon bestellen? Hieronder 5 redenen waarom dat zo zou kunnen zijn:

1: Jij weet precies wat je wilt.

Je hebt een uitgesproken smaak en weet al precies hoe je ideale jurk eruit moet zien. Je hebt een heel Pinterest-bord met modellen, kleuren en materialen; zó moet hij worden, maar hij is niet te vinden. Dat is mooi, want dan gaan we samen jouw ideale japon samenstellen. Ik heb allerlei ideeën en stofstalen, hij kan precies zo worden als je in je hoofd hebt.

2: Je wilt iets anders dan de klassieke ivoor-witte jurk.

Jij kleedt je in het dagelijks leven volgens je eigen ideeën en denkt qua bruidsjurk/ trouw-outfit “Out of the box”. Het kan een gekleurde jurk zijn, een Gothicjurk met corset of misschien wel een broekpak. Geen probleem, ik heb al van alles gemaakt op dit gebied, ik vind het alleen maar leuk om samen met jou iets creatiefs te bedenken en te maken.

3: Je hebt een voorliefde voor Prèt a Porter en luxueuze merken, maar niet de bijbehorende portemonnee.

De bruidsjurken in de gemiddelde bruidszaak zijn confectie, dus in grote hoeveelheden geproduceerd, meestal in het verre oosten. Hoewel je dus een behoorlijk bedrag betaald, heb je de kans dat je een andere bruid treft met dezelfde jurk. De bruidszaak moet in verhouding veel marge op de jurk leggen, vergeleken bij de producent. Een bruidszaak heeft veel overheadkosten zoals een winkelpand, personeel en andere explotatie-kosten. Koop je een “Exclusief”designerlabel, dan betaal je nog veel meer, vooral ook omdat dit soort merken heel veel marketing-kosten maken en hun winkel op duurdere locaties hebben.

Wil je dus een exclusieve jurk, maar geen astronomisch bedrag betalen, laat hem dan maken door een maatwerk expert, zoals ik, met ervaring in bruidskleding. Ik werk vanuit huis, dus ik heb geen overhead-kosten zoals een winkelpand en personeel, hierdoor kan ik de prijs redelijk houden. Gemiddeld ben je voor een handgemaakte jurk niet meer kwijt dan een jurk uit een reguliere bruidszaak (gemiddeld rond de €1500,-).

4: Je figuur wijkt af van de gemiddelde confectiemaat.

De jurken in bruidszaken zijn meestal gemaakt op standaard confectiematen, qua lengte en verhoudingen. Als je geluk hebt, hebben ze ook een rek met grote maten (van 48 tot 60). Wijk je hiervan af, door boven gemiddelde lengte of juist een kortere lengte dan 1.68, dan komt er heel veel vermaakwerk aan te pas, dus extra kosten. Voor sommige modellen, zoals een jurk met een “Fishtale” rok, zal het hele model verloren gaan, als dit korter gemaakt wordt. Ook in het geval van een extra grote cupmaat (E/ F/ G) zal het lastig zijn om de top van de jurk mooi aan te laten sluiten, omdat de coupe van de gemiddelde bruidsjurk gebaseerd is op een B of hooguit C-cup.

Als je bij mij een jurk laat maken, worden deze verschillen in maatvoering al doorgevoerd in het patroon. Ik maak altijd eerst een katoenen pas-model, om een soort “afgietsel” van jouw lichaam te verkrijgen, waar het patroon voor de uiteindelijke jurk op gebaseerd wordt. Ook als je een maatje meer hebt, wordt daar in het binnenwerk van de jurk rekening mee gehouden, door daar extra versteviging in te verwerken. Het gaat mij erom, dat jij je op je trouwdag zelfverzekerd en op je mooist voelt.

5: Je hebt bruidsjurken gepast, maar wilt een combi van verschillende modellen.

Geen probleem, neem de foto’s mee en we zoeken de stoffen uit die er het meest op lijken. Ik teken het model wat alle elementen van de jurken, die je gezien en/ of gepast hebt, in zich heeft en zo creëren we jouw ideale bruidsjapon die bovendien uniek is.

Heb je na het lezen van deze voorbeelden het gevoel van: “Ja, dat gaat over mij”, neem dan contact op en kom vrijblijvend langs, dan bepreken we de mogelijkheden. Er zijn een aantal pasmodellen aanwezig in maat 38/40, hierdoor kun je voelen hoe de jurken in elkaar zitten en zien wat mijn werkwijze is. Ik heet je graag welkom in mijn woon/ werkruimte aan de Noorderstraat 305 in Sappemeer (15 min. vanaf Groningen).

Caroline van Staveren

Handmade Bridalgowns

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page